Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Meringue Gevulde Meloen met Fruitsalade
Porties:
4
personen
(inclusief marineren)
1
uur
uur
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Schone kom
garde of mixer
Oven
Bakplaat
spuitzak
Lepel
Ingrediënten
▢
2
meloenen
▢
12
aardbeien
▢
4
abrikozen
gehalveerd en ontpit
▢
4
eetlepels
Grand Marnier
▢
3
eiwitten
▢
Snufje
zout
▢
150
g
suiker
▢
½
liter
vanille-ijs
Instructies
Halveer de meloenen en hol ze uit.
Snijd het meloenvruchtvlees in stukjes.
Meng het meloenvruchtvlees met de aardbeien, gehalveerde abrikozen en Grand Marnier.
Laat het fruit gedurende 1 uur marineren.
Klop in een schone kom 3 eiwitten met een snufje zout stijf.
Voeg geleidelijk 150 g suiker toe en klop door totdat het eiwit glanzend is.
Schep ½ liter vanille-ijs in bolletjes en vul de uitgeholde meloenen met het gemarineerde fruit en de bolletjes vanille-ijs.
Spuit het stijfgeklopte eiwitschuim op de gevulde meloenen.
Bak het eiwitschuim in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 8-12 minuten of totdat het lichtbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Pasen