Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Met frambozenmousse gevulde flensjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
gr
tarwemeel
of volkorenmeel
▢
3
eieren
▢
2
theelepels geraspte
sinaasappelschil
▢
2
eetlepels
suiker
▢
50
gr gesmolten
roomboter
▢
6
eetlepels
roomboter
▢
250
gr
frambozen
▢
100
gr
bramen
▢
4
eetlepels
poedersuiker
▢
½
liter
melk
▢
30
cl
Framboise Boon
Instructies
Zeef de meel in een kom.
Voeg de eieren, de geraspte sinaasappelschil, de melk, de suiker en de gesmolten roomboter toe en maak er met een staafmixer een smeuïg beslag van.
Bak in een koekenpan zo dun mogelijke flensjes, steeds met een klein klontje boter.
Houd de flensjes warm.
Houd 100 gr frambozen achter en stoof de rest van de frambozen samen met de bramen even in de roomboter.
Voeg het bier toe en laat het een paar minuten zachtjes door stoven.
Mix het geheel met een staafmixer of blender tot een mousse.
Roer er bijna alle achtergehouden frambozen voorzichtig door; houd een paar frambozen achter voor de garnering.
Vul de flesjes met de mousse en drapeer ze op de borden.
Garneer met een paar frambozen en wat poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een gekoeld glas Framboise Boon bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
België