Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse tomaten-groentensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
8
plakjes
bacon
▢
2
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
2
rode peper
ontzaad en in ringetjes
▢
750
gram
tomaat
ontveld en in stukjes
▢
1
zakje
soepgroenten à 150 gram
▢
1
blik
tomatenpuree
▢
½
liter
runderbouillon
(van een tablet)
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
peper
▢
zout
▢
1
dl
crême fraiche
▢
50
gram
tortillachips
Instructies
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit.
Verkruimel de plakjes.
Fruit de uien met de knoflook en de pepertjes 5 minuten.
Voeg de tomaatstukjes, de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Kook de soep ± 25 minuten op een laag vuur.
Voeg de verkruimelde plakjes bacon en de maïs toe en warm de soep goed door.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met crème fraîche en tortillachips.
Wijnadvies: Campo Livilla Tinto
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Land van herkomst
Mexico