Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mie teriyaki
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
winterpeen
▢
400
g
witlof
▢
6
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
schaaltje
runderreepjes
ca. 300 g
▢
1
zakje
Japanse teriyakisaus
160 g
▢
1
zakje
Chinese eiermie
250 g
Instructies
Peen wassen en met dunschiller in dunne plakjes schaven.
Witlof schoonmaken en in grove repen snijden.
In wok helft van olie verhitten en peen 10 minuten roerbakken.
Laatste 2 minuten witlof mee bakken.
In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes rondom bruinbakken.
Zet het vuur lager en voeg teriyakisaus aan vlees toe.
Geheel 5 minuten laten sudderen.
Mie volgens aanwijzingen op verpakking bereiden.
Mie over vier borden verdelen en met groenten en teriyaki serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met cassave kroepoek en komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters