Mie teriyaki

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote winterpeen
  • 400 g witlof
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 schaaltje runderreepjes ca. 300 g
  • 1 zakje Japanse teriyakisaus 160 g
  • 1 zakje Chinese eiermie 250 g

Instructies

  • Peen wassen en met dunschiller in dunne plakjes schaven.
  • Witlof schoonmaken en in grove repen snijden.
  • In wok helft van olie verhitten en peen 10 minuten roerbakken.
  • Laatste 2 minuten witlof mee bakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes rondom bruinbakken.
  • Zet het vuur lager en voeg teriyakisaus aan vlees toe.
  • Geheel 5 minuten laten sudderen.
  • Mie volgens aanwijzingen op verpakking bereiden.
  • Mie over vier borden verdelen en met groenten en teriyaki serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met cassave kroepoek en komkommer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Mie / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters