Aziatische rundvleesschotel

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • ½ zakje peterselie verse à 30 g
  • 50 g cashewnoten ongezouten / zakje à 150 g
  • 300 g pandanrijst pak à 400 g
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 runderreepjes naturel a 225 g
  • ½ blik kokosmelk light à 400 ml
  • 1 kuipje boemboe rendang vlees 125 g
  • 1 zak wortel julienne gesneden150 g

Instructies

  • Kool in repen snijden.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Cashewnoten en peterselie door rijst scheppen en met deksel op pan 15 minuten laten staan.
  • Intussen olie in wok verhitten en runderreepjes omscheppend bruinbakken.
  • Kokosmelk en boemboe toevoegen, doorscheppen en aan de kook brengen.
  • Kool en peen toevoegen en gerecht ca. 3 minuten laten stoven.
  • Rijst over 4 borden verdelen.
  • Rundvlees ernaast scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Azië / Oosters