Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mijn Indische gehaktschotel
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Oven
Ingrediënten
▢
200
gram
rundergehakt
mager
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
tomaat
in stukken gesneden
▢
2
flinke eetlepels satésaus
hot
▢
peper en zout naar smaak
▢
½
zakje
voorgekookte krieltjes
eventueel kleingesneden
▢
2
eetlepels
seroendeng
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit een wok (zonder olie).
Bak het gehakt in 3 min. rul in het eigen vet.
Voeg de gesneden ui toe en bak 2 min. mee.
Meng de tomaat, de satésaus en peper naar smaak erdoor.
Voeg de voorgekookte krieltjes toe en roer om.
Schep dit mengsel in ovenschaal.
Strooi de seroendeng erover.
Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse salade...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië