Mijn Indische gehaktschotel

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt mager
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat in stukken gesneden
  • 2 flinke eetlepels satésaus hot
  • peper en zout naar smaak
  • ½ zakje voorgekookte krieltjes eventueel kleingesneden
  • 2 eetlepels seroendeng

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verhit een wok (zonder olie).
  • Bak het gehakt in 3 min. rul in het eigen vet.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak 2 min. mee.
  • Meng de tomaat, de satésaus en peper naar smaak erdoor.
  • Voeg de voorgekookte krieltjes toe en roer om.
  • Schep dit mengsel in ovenschaal.
  • Strooi de seroendeng erover.
  • Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een frisse salade…
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië