Mijn Indische gehaktschotel
Ingrediënten
- 200 gram rundergehakt mager
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat in stukken gesneden
- 2 flinke eetlepels satésaus hot
- peper en zout naar smaak
- ½ zakje voorgekookte krieltjes eventueel kleingesneden
- 2 eetlepels seroendeng
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit een wok (zonder olie).
- Bak het gehakt in 3 min. rul in het eigen vet.
- Voeg de gesneden ui toe en bak 2 min. mee.
- Meng de tomaat, de satésaus en peper naar smaak erdoor.
- Voeg de voorgekookte krieltjes toe en roer om.
- Schep dit mengsel in ovenschaal.
- Strooi de seroendeng erover.
- Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse salade…