Ooit afgevraagd hoe Kerstmis smaakt? Het antwoord is deze Mincemeat-cranberry pies! Dit traditionele Britse gebakje is een explosie van warme kruiden, rum-gedrenkt fruit en de frisse tang van cranberry's. Met een knapperige korst en een sterretje van poedersuiker zijn deze taartjes zo feestelijk, dat ze bijna een eigen kerstlied verdienen. Ze zijn perfect voor de borrel of als afsluiter van het kerstdiner. Eén hap en je bent in Merry Old England!
Meng de bloem en de boter in een kom en verkruimel met de vingertoppen tot een broodkruimachtige massa.
Voeg de gemalen walnoten, de geraspte sinaasappelschil en 1 tot 2 eetlepels koud water toe.
Kneed het geheel snel tot een stevig deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Vullen en bakken
Verwarm de oven voor op 200C.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Steek 16 rondjes uit met een doorsnede van 7 cm voor de bodems en 16 sterren met de ster uitsteekvorm voor de deksels.
Bekleed de muffinvormpjes met de deegrondjes.
Meng de mincemeat en de cranberry's door elkaar en verdeel het mengsel over de vormpjes.
Bak de taartjes (met vulling) in de oven gedurende 25 minuten.
Bak de uitgestoken deegsterren op een aparte bakplaat gedurende 15 minuten (ze hoeven niet bruin te zijn).
Laat de taartjes en sterren volledig afkoelen op een rooster.
Bestuif de sterren met poedersuiker en leg ze bovenop de Mincemeat-cranberry pies.
Notities / Tips / Wijnadvies
ServeersuggestieDeze Mincemeat-cranberry pies zijn heerlijk op kamertemperatuur, maar nog beter licht warm geserveerd met een toef slagroom of een bol vanille-ijs.WijnadviesBij deze rijke, zoete en kruidige Mincemeat-cranberry pies – vol mincemeat, fruit en specerijen – heb je een even intense zoete, versterkte wijn nodig. Een rijke Tawny is de klassieke, meest perfecte combinatie: de nootachtige, oxidatieve smaken van de Port spiegelen de kruidigheid van de taartjes. Als alternatief is de fruitige en donkerrode een fantastische match, waarbij de donkere tonen de gedroogde vruchten in de mincemeat mooi omarmen.