Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Vulling maken:
Meng de appelblokjes met suiker, kaneelpoeder en custardpoeder in een kom.
Deeg voorbereiden:
Snijd het uitgerolde deeg in zes gelijke rechthoeken.
Prik in het midden van elke rechthoek meerdere keren met een vork.
Vullen en vouwen:
Verdeel de appelvulling diagonaal over elk stukje deeg.
Vouw één punt van het deeg over de vulling en maak de andere punt nat.
Vouw de natte punt over de vulling en druk deze voorzichtig aan zodat de punten blijven plakken.
Afwerking:
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Optioneel: strooi een beetje suiker over het deeg voor extra zoetheid.
Bakken:
Bak de appeltaartjes 25-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Abrikozenlaag:
Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk de warme appeltaartjes ermee voor een glanzende afwerking.
Serveren:
Serveer warm of afgekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een bolletje vanille-ijs of een dot slagroom voor een extra feestelijke ervaring.Wijnadvies:Combineer met een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, voor een harmonieus geheel.