Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini Bao Buns met Pulled Pork van 't Zusje
Wat zijn ze toch lekker, hè! ? En je maakt ze nu eenvoudig zelf, met dit recept van onze Mini Bao Buns van pulled pork! ? Dat wordt genieten! ▾
Porties:
10
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine pan
Zeef
snijplank
mes
Stoommandje of stoompan
Ingrediënten
Voor de Bao Buns:
▢
10
mini Bao Buns
▢
500
gram
pulled pork
▢
200
gram
atjar tjampoer
▢
1
bosje
bosui
fijngesneden
Voor de Hoisinsaus:
▢
400
ml
ketjap
▢
1
theelepel
five-spice kruiden
▢
2
theelepels
Hoisinsaus
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
sambal badjak
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
theelepel
citroensap
▢
1
theelepel
korianderzaad
Instructies
Bereiding van de Hoisinsaus:
Doe alle ingrediënten voor de Hoisinsaus in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Zeef het mengsel en bewaar de saus in de koelkast.
Voorbereiding van de Bao Buns:
Ontdooi de Bao Buns, dek ze af en laat ze op kamertemperatuur komen.
Stoom de Bao Buns volgens de instructies op de verpakking.
Bereiding van de Pulled Pork:
Doe de pulled pork in een pannetje en voeg een beetje van de bereide Hoisinsaus toe.
Verwarm het geheel goed door.
Samenstellen van de Bao Buns:
Vul elke Bao Bun met een beetje atjar tjampoer.
Voeg een portie warme pulled pork toe.
Spuit zigzagsgewijs wat Hoisinsaus over de pulled pork.
Garneer met fijngesneden bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hoofdgerechten
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij