Mini Bao Buns van pulled pork!

Mini Bao Buns met Pulled Pork van ’t Zusje

Wat zijn ze toch lekker, hè! ? En je maakt ze nu eenvoudig zelf, met dit recept van onze Mini Bao Buns van pulled pork! ? Dat wordt genieten! ▾
Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Bao Buns:

  • 10 mini Bao Buns
  • 500 gram pulled pork
  • 200 gram atjar tjampoer
  • 1 bosje bosui fijngesneden

Voor de Hoisinsaus:

  • 400 ml ketjap
  • 1 theelepel five-spice kruiden
  • 2 theelepels Hoisinsaus
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel korianderzaad

Instructies

Bereiding van de Hoisinsaus:

  • Doe alle ingrediënten voor de Hoisinsaus in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Zeef het mengsel en bewaar de saus in de koelkast.

Voorbereiding van de Bao Buns:

  • Ontdooi de Bao Buns, dek ze af en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Stoom de Bao Buns volgens de instructies op de verpakking.

Bereiding van de Pulled Pork:

  • Doe de pulled pork in een pannetje en voeg een beetje van de bereide Hoisinsaus toe.
  • Verwarm het geheel goed door.

Samenstellen van de Bao Buns:

  • Vul elke Bao Bun met een beetje atjar tjampoer.
  • Voeg een portie warme pulled pork toe.
  • Spuit zigzagsgewijs wat Hoisinsaus over de pulled pork.
  • Garneer met fijngesneden bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij