Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini Plaattaartjes met Stoofpeer, Gele Room en Amandelen
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
pan
kom
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
400
g
stoofperen
koelvers, in partjes gesneden
▢
50
g
amandelen
grofgehakt
▢
1
ei
om te bestrijken
▢
Poedersuiker om te bestuiven
Gele room:
▢
500
ml
melk
▢
100
g
suiker
▢
½
vanillestokje
merg eruit geschraapt
▢
45
g
custardpoeder
▢
2
eidooiers
▢
Snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Doe 450 ml melk met 50 g suiker in een pan en voeg het vanillestokje en het vanillemerg toe.
Breng aan de kook.
Meng de rest van de suiker, custardpoeder, zout en eidooiers goed door elkaar.
Roer 2 eetlepels van de warme melk door het custardmengsel om een gladde pap te maken.
Verwijder het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk bij het custardmengsel.
Roer goed door.
Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
Laat het 2 minuten koken en giet het vervolgens in een kom om af te koelen.
Klop de afgekoelde gele room los.
Smeer de room op de plaattaartjes en beleg ze met partjes stoofpeer.
Garneer met gehakte amandelen en bestuif met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mini plaattaartjes als een verfijnd dessert voor een feestelijke gelegenheid.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Riesling Auslese vormt een perfecte aanvulling op de zoetheid van de stoofperen en de gele room.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
39
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch