Deze knapperige mini ratatouilletaartjes combineren een goudbruine korst met een rijke, hartige groentevulling. Perfect als smaakvol bijgerecht of lichte maaltijd!
1bouquet garnitijm, stelen van peterselie, laurierblad, gebonden in een preiblad
2ontveldeontpitte tomaten, in blokjes
Instructies
Meng bloem en zout in een kom.
Snijd de boter met twee messen door de bloem tot kruimels ontstaan.
Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit, snijd 4 cirkels en bekleed de bakvormpjes ermee.
Bak de bodems blind gedurende 25 minuten.
Snijd de groenten in blokjes.
Verhit olijfolie in een pan, bak ui en knoflook 5 minuten zachtjes.
Voeg courgette, paprika's en aubergine toe, bak nog 5 minuten.
Voeg suiker, bouquet garni en tomaten toe.
Dek de pan af met folie en bak 50 minuten in de oven, verwijder de folie de laatste 20 minuten.
Verwijder het bouquet garni en schep de ratatouille in de taartbodempjes.
Bak de gevulde taartjes nog 10 minuten op 200°C.
Garneer met verse basilicum en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de ratatouilletaartjes met een frisse groene salade en een stukje knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een lichte, fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze hartige taartjes.