Ratatouilletaartjes
Geniet van deze heerlijke ratatouilletaartjes als bijgerecht met een knapperige bodem en smaakvolle groenten. Perfect voor liefhebbers van de Franse keuken!
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gram bloem
- 50 gram boter
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels koud water
Voor de ratatouille:
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram ui fijngesneden
- 100 gram courgette in blokjes
- 75 gram rode paprika in blokjes
- 75 gram gele paprika in blokjes
- 100 gram aubergine in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Suiker naar smaak
- 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie, laurierblaadje gebonden in een preiblad
- 2 ontvelde ontpitte tomaten, in kleine blokjes
Instructies
Voorbereiden:
- Meng bloem en zout.
- Snijd de boter met twee messen erdoor.
- Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Laat afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol uit.
- Snijd 4 cirkels (doorsnede ongeveer 10 cm) uit.
- Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
- Bak de bodems blind in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
- Snijd de ui, courgette, rode paprika, gele paprika en aubergine in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui en geperste knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg zout en suiker toe.
- Voeg de paprika’s, courgette en aubergine toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
- Voeg het bouquet garni en de tomaten toe en meng alles goed door.
- Dek de pan af met aluminiumfolie en zet het geheel ongeveer 50 minuten in de oven, waarbij je de laatste 20 minuten het aluminiumfolie verwijdert.
- Schep af en toe om en verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
- Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
- Verwarm de taartjes ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
- Garneer met verse basilicum en serveer.