Ratatouilletaartjes

Geniet van deze heerlijke ratatouilletaartjes als bijgerecht met een knapperige bodem en smaakvolle groenten. Perfect voor liefhebbers van de Franse keuken!
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de ratatouille:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram ui fijngesneden
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 75 gram rode paprika in blokjes
  • 75 gram gele paprika in blokjes
  • 100 gram aubergine in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie, laurierblaadje gebonden in een preiblad
  • 2 ontvelde ontpitte tomaten, in kleine blokjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede ongeveer 10 cm) uit.
  • Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
  • Bak de bodems blind in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Snijd de ui, courgette, rode paprika, gele paprika en aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui en geperste knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg zout en suiker toe.
  • Voeg de paprika’s, courgette en aubergine toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
  • Voeg het bouquet garni en de tomaten toe en meng alles goed door.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie en zet het geheel ongeveer 50 minuten in de oven, waarbij je de laatste 20 minuten het aluminiumfolie verwijdert.
  • Schep af en toe om en verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
  • Garneer met verse basilicum en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hartige taart
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch