Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Minipizza's met geitenkaas
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
½
pak
meergranen broodmix
à 450 g
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
½
zakje
verse Italiaanse kruidenmix
à 20 g
▢
125
ml
zure room
▢
300
g
zachte geitenkaas
bijv. Bettine blanc, grofverkruimeld
▢
10
cherrytomaatjes
gehalveerd
▢
vierseizoenenpeper
versgemalen
Instructions
Oven voorverwarmen op 225 °C.
In kom broodmix met 125 ml water en 1 eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en stukken op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lappen van 15 cm doorsnede.
Deeg 10 minuten laten rijzen.
Intussen van kruidenmix blaadjes en naaldjes van takjes ritsen en fijnsnijden.
Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en bestrijken met zure room.
Geitenkaas en halve tomaatjes over deeg verdelen.
Kruiden erover strooien.
Royaal peper erboven malen en besprenkelen met rest van olie.
In midden van oven minipizza's in ca. 20 minuten krokant en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rucolasalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Lunch
/
Pizza
Land van herkomst
Italië