Minipizza’s met geitenkaas

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak meergranen broodmix à 450 g
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix à 20 g
  • 125 ml zure room
  • 300 g zachte geitenkaas bijv. Bettine blanc, grofverkruimeld
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • vierseizoenenpeper versgemalen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In kom broodmix met 125 ml water en 1 eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en stukken op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lappen van 15 cm doorsnede.
  • Deeg 10 minuten laten rijzen.
  • Intussen van kruidenmix blaadjes en naaldjes van takjes ritsen en fijnsnijden.
  • Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en bestrijken met zure room.
  • Geitenkaas en halve tomaatjes over deeg verdelen.
  • Kruiden erover strooien.
  • Royaal peper erboven malen en besprenkelen met rest van olie.
  • In midden van oven minipizza’s in ca. 20 minuten krokant en gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met rucolasalade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Lunch / Pizza
Land van herkomst Italië