Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Miserable van Sofie Dumont
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakplaat, 30x40 cm met randen van 2 cm hoogte
Bakpapier
beslagmes
zaagmes
Ingrediënten
Miserablebeslag:
▢
400
g
eiwit
▢
80
g
suiker
▢
400
g
amandelpoeder
▢
400
g
suiker
▢
80
g
bloem
Vulling boterroom:
▢
200
g
water
▢
200
g
suiker
▢
2
vanillestokjes
▢
8
eidooiers
▢
480
g
boter
Instructies
Bereiding miserablebeslag:
Klop de eiwitten los en voeg de 80 g suiker strooisgewijs toe.
Blijf kloppen tot een stevig schuim.
Meng de suiker met het amandelpoeder en zeef samen met de bloem.
Spatel dit voorzichtig onder de eiwitten.
Zeker niet te lang mengen, anders bestaat er kans op 'invallen'.
Verdeel de massa gelijkmatig (ongeveer 2 cm dik) over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C en bak af gedurende 30 minuten.
Leg de plakken nadien meteen omgekeerd op een handdoek.
Bereiding boterroom:
Splijt een vanillestokje en breng het met het water en de suiker aan de kook.
Klop intussen de eidooiers tot een luchtige massa.
Verwijder het vanillestokje uit de suikersiroop.
Giet de hete suikersiroop op het eiermengsel en klop de massa koud (lichaamstemperatuur).
Voeg de malse boter in één keer toe en klop stevig tot een gladde crème.
Afwerking:
Snij de kantjes van het misérable-beslag af en verdeel de plak in 2 gelijke helften.
Vul een spuitzak met een effen spuitmondje (doorsnede van 10 mm) en breng een royale laag boterroom aan.
Plaats het tweede stuk erop en druk lichtjes aan, strijk met een paletmes de boterroom langs de zijkanten gelijk met het beslag.
Bestrooi de bovenkant met wat poedersuiker.
Veeg met je handen het poedersuiker over de bovenkant om eventuele gaatjes te vullen.
Zeef daarna een laagje poedersuiker over de bovenkant.
Strooi eventueel een accentje met cacao-poeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar in de koelkast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch