Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Mornaysaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
35
g
boter
▢
35
g
bloem
▢
3
dl
melk
▢
1
dl
koffieroom
▢
100
g
geraspte belegen kaas
▢
1
eierdooier
▢
2
eetlepel(s)
droge witte wijn
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Smelt de boter en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Roer de geraspte kaas door de saus en laat deze smelten.
Klop de eierdooier los met de witte wijn.
Roer de eierdooier door de saus en laat deze nu niet meer koken.
Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus is uitstekend geschikt voor het gratineren van gerechten, zoals groente, eieren en macaroni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Saus