Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselkroketjes
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
sauspan
Koelkast
diep bord
vergiet
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
150
g
gekookte mosselen
▢
250
ml
gezeefd mosselkookvocht
of visbouillon van tablet
▢
25
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
125
ml
slagroom
▢
2
eieren
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
bieslook
fijngehakt
▢
75
g
paneermeel
▢
olie
om te frituren
Instructies
In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken.
In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren.
Nog 2 min. zachtjes bakken.
Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
Pan van vuur nemen.
Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
Bereiden
In diep bord eiwitten loskloppen.
Steeds 1 eetlepel van saus scheppen.
Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen.
Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel.
Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min.
Goudbruin frituren.
Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten