Mosselkroketjes

Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g gekookte mosselen
  • 250 ml gezeefd mosselkookvocht of visbouillon van tablet
  • 25 g boter
  • 50 g bloem
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngehakt
  • 75 g paneermeel
  • olie om te frituren

Instructies

  • In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken.
  • In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren.
  • Nog 2 min. zachtjes bakken.
  • Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat.
  • Pan van vuur nemen.
  • Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
  • Bereiden
  • In diep bord eiwitten loskloppen.
  • Steeds 1 eetlepel van saus scheppen.
  • Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen.
  • Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel.
  • Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min.
  • Goudbruin frituren.
  • Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Warme hapjes / Zeevruchten