Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselsoep 'Elsas' met Witte Wijn en Dille
Een verfijnde mosselsoep uit de Elzas, met witte wijn, champignons en dille. Perfect als voorgerecht voor een stijlvolle maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Steelpan
snijplank
scherp mes
Garde
houten lepel
Ingrediënten
▢
1,5
kg
mosselen
▢
100
g
sjalotten
fijngesneden
▢
100
g
wortelen
in schijfjes gesneden
▢
Vleesbouillon
naar behoefte
▢
¼
liter
zurige witte wijn
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
60
g
roomboter
▢
60
g
bloem
glutenvrij indien nodig
▢
100
g
champignons
fijngesneden
▢
4
eetlepels
room
▢
1
bosje
dille
gehakt
Instructies
1,5 kg mosselen
100 g sjalotten (fijngesneden)
100 g wortelen (in schijfjes gesneden)
Vleesbouillon (naar behoefte)
¼ liter zurige witte wijn
Zout (naar smaak)
Peper (naar smaak)
60 g roomboter
60 g bloem (glutenvrij indien nodig)
100 g champignons (fijngesneden)
4 eetlepels room
1 bosje dille (gehakt)
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de mosselsoep warm met een stukje knapperig glutenvrij brood voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Diabetisch
/
Koolhydraat arm
/
Suikervrij