Mosselsoep ‘Elsas’

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg mosselen
  • 100 gram sjalotten
  • 100 gram wortelen
  • Vleesbouillon
  • ¼ liter zurige witte wijn
  • Zout
  • Peper
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 100 gram champignons
  • 4 eetlepels room
  • 1 bosje dille

Instructies

  • Hak de schoongemaakte sjalotten fijn en snijd de wortelen in schijfjes.
  • Breng de vleesbouillon samen met de witte wijn, zout en peper aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de sjalotten, wortelen en schoongemaakte mosselen toe aan de pan.
  • Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen openstaan.
  • Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus met een deel van het kooknat.
  • Giet het overige vocht weg.
  • Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe aan de saus en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak, voeg de room toe en strooi er gehakte dille overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse en lichtzure witte wijn, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas, past uitstekend bij deze mosselsoep.
Serveer deze heerlijke Mosselsoep ‘Elsas’ warm, met een stukje knapperig brood, voor een smaakvolle maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk