Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosterdroom Vleesschotel met Bessensaus
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kommen
mes
snijplank
schaal
schaaltjes
Ingrediënten
▢
200
g
rode bessen
▢
2
bosuitjes
▢
2
eetlepels
gemberjam
▢
Mespunt
kruidnagelpoeder
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
200
ml
crème fraîche
▢
2
eetlepels
geraspte mierikswortel
uit een potje
▢
3
eetlepels
Dijonmosterd
▢
200
g
rosbief vleeswaren
▢
200
g
gebraden varkensfricandeau vleeswaren
▢
300
g
gebraden gehakt vleeswaren
Instructies
Was de rode bessen en rits ze van de takjes boven een schaal.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen.
Meng de bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door de bessen.
Laat dit mengsel minstens 1 uur staan.
Meng in een andere schaal de crème fraîche, mierikswortel en mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Spreid op een platte schaal de rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uit.
Serveer de bessensaus en mosterdroom in aparte schaaltjes op het buffet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een licht gekoelde Beaujolais of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Koude Hapjes
/
Tapas
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw
/
Verjaardag