Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
4
mandarijnen
▢
125
g
pruimen
voorgeweld, zonder pit
▢
4
el
rode port
▢
125
g
ricotta
▢
1
el
suiker
Instructies
Pers 2 mandarijnen uit.
Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
Snijd ze elk in 6 plakjes.
Pureer de pruimen met de port in de keukenmachine tot een fijne puree.
Roer in een kom de ricotta met het mandarijnensap en de suiker los.
Spatel de pruimenpuree erdoor en verdeel de mousse over 4 kleine glazen of schaaltjes.
Verdeel de plakjes mandarijn over de mousse.
Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u ervan houdt, kunt u dit originele nagerechtje met geroosterd amandelschaafsel bestrooien.
Voeg dan ook 1 el amaretto toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas