Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Naan 4
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
bloem
▢
5
gram
bakpoeder
rijsmiddel
▢
1
kopje
dikke yoghurt
▢
1
eetlepel
plantaardige olie en
▢
1
ei
Instructies
Om dit brood op traditionele wijze te bereiden, heeft u een tandoor nodig. Dit
is een stenen oven die met houtskool wordt gestookt. Terwijl de vleessoorten
erin worden gebakken, wordt de wand van de oven gebruikt om er het
vochtig gemaakte deeg tegenaan te plakken en het te bakken.
Vermeng in een beslagkom 200 gr bloem met 5 gr bakpoeder (rijsmiddel),
een
mespunt zout, 1 kopje dikke yoghurt, 1 eetlepel plantaardige olie en 1 ei.
Maak hier een soepel deeg van, dek de mengkom met een vochtige doek af
en laat het deeg op een warme plaats (25 °C) 2-3 uur rijzen.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol er de naanvorm van.
Verhit de bakplaat in de oven goed voor op 185-195 °C.
Maak de naan aan één kant nat en leg deze kant op de bakplaat.
Laat de naan ± 6 minuten bakken.
Zet de naan voor het serveren even onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
India