Naan 4
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 5 gram bakpoeder rijsmiddel
- 1 kopje dikke yoghurt
- 1 eetlepel plantaardige olie en
- 1 ei
Instructies
- Om dit brood op traditionele wijze te bereiden, heeft u een tandoor nodig. Dit
- is een stenen oven die met houtskool wordt gestookt. Terwijl de vleessoorten
- erin worden gebakken, wordt de wand van de oven gebruikt om er het
- vochtig gemaakte deeg tegenaan te plakken en het te bakken.
- Vermeng in een beslagkom 200 gr bloem met 5 gr bakpoeder (rijsmiddel),
- een
- mespunt zout, 1 kopje dikke yoghurt, 1 eetlepel plantaardige olie en 1 ei.
- Maak hier een soepel deeg van, dek de mengkom met een vochtige doek af
- en laat het deeg op een warme plaats (25 °C) 2-3 uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 2 stukken en rol er de naanvorm van.
- Verhit de bakplaat in de oven goed voor op 185-195 °C.
- Maak de naan aan één kant nat en leg deze kant op de bakplaat.
- Laat de naan ± 6 minuten bakken.
- Zet de naan voor het serveren even onder de grill.