Naan 4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder rijsmiddel
  • 1 kopje dikke yoghurt
  • 1 eetlepel plantaardige olie en
  • 1 ei

Instructies

  • Om dit brood op traditionele wijze te bereiden, heeft u een tandoor nodig. Dit
  • is een stenen oven die met houtskool wordt gestookt. Terwijl de vleessoorten
  • erin worden gebakken, wordt de wand van de oven gebruikt om er het
  • vochtig gemaakte deeg tegenaan te plakken en het te bakken.
  • Vermeng in een beslagkom 200 gr bloem met 5 gr bakpoeder (rijsmiddel),
  • een
  • mespunt zout, 1 kopje dikke yoghurt, 1 eetlepel plantaardige olie en 1 ei.
  • Maak hier een soepel deeg van, dek de mengkom met een vochtige doek af
  • en laat het deeg op een warme plaats (25 °C) 2-3 uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol er de naanvorm van.
  • Verhit de bakplaat in de oven goed voor op 185-195 °C.
  • Maak de naan aan één kant nat en leg deze kant op de bakplaat.
  • Laat de naan ± 6 minuten bakken.
  • Zet de naan voor het serveren even onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India