Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Naar
Indiaas karnemelkbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
pak
witbroodmix
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
zout
▢
1
dl
karnemelk
▢
1
klein
ei
▢
2
eetlepel(s)
bakboter
▢
melk
▢
chilipoeder
▢
komijnzaadjes
Instructies
Zeef het witbroodmix met de bakpoeder en zout. Vermeng dit met de
karnemelk, het losgeklopte ei en de gesmolten bakboter.
Kneed en besla het deeg goed.
Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
Kneed het dan weer door, verdeel het in 4 stukken en druk elk stuk met een deegroller plat.
Bestrijk het brood met wat melk en bestrooi het met wat chilipoeder en wat komijnzaadjes.
Vouw elke deeglap dubbel en rollen hem tot een min of meer ovale, dunne lap.
Bestrijk bovenop ook met melk en bestrooi met wat komijn.
Bak het brood onderin een zeer hete oven van 240 °C 10 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
India