Naar

Indiaas karnemelkbrood
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak witbroodmix
  • ½ theelepel bakpoeder
  • zout
  • 1 dl karnemelk
  • 1 klein ei
  • 2 eetlepel(s) bakboter
  • melk
  • chilipoeder
  • komijnzaadjes

Instructies

  • Zeef het witbroodmix met de bakpoeder en zout. Vermeng dit met de
  • karnemelk, het losgeklopte ei en de gesmolten bakboter.
  • Kneed en besla het deeg goed.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
  • Kneed het dan weer door, verdeel het in 4 stukken en druk elk stuk met een deegroller plat.
  • Bestrijk het brood met wat melk en bestrooi het met wat chilipoeder en wat komijnzaadjes.
  • Vouw elke deeglap dubbel en rollen hem tot een min of meer ovale, dunne lap.
  • Bestrijk bovenop ook met melk en bestrooi met wat komijn.
  • Bak het brood onderin een zeer hete oven van 240 °C 10 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India