Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Goerih Djaw
pittige rijst uit Java
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
250
gram
rijst
▢
4
dl
water
▢
20
gram
santen
▢
2
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
salamblad
▢
½
eetlepel(s)
olie
▢
zout
Instructies
Doe 250 gram rijst met ruim 4 dl water in een glazen magnetronschaal van 2 liter.
Roer zout erdoor en voeg salam toe.
Breng alles afgedekt in 7 a 8 min. op 100% aan de kook.
Vermeng rijst met de schilfers santen en verwarm de rijst afgedekt nog ca. 10 a 12 min. op 30%.
Maak de rijst los met een vork en laat hem afgedekt 10 min. nagaren.
Giet de olie in een schaal en verwarm deze onafgedekt 1 min.op 100%.
Schep de stukjes ui of uiringen erdoor en fruit ze onafgedekt in 3-4 min. op 100% glazig.
Doe ze over de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met seroendeng, sambalgoreng kool, boontjes, gebakken stukjes kip, saté of met bruine bonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Magnetron koken
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië