Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Goreng met Sajoer Boontjes en hamblokjes
Traditionele Nasi Goreng met Sajoer boontje. In Conimex Wok Olie gebakken nasi groenten, hamblokjes en witte rijst. Een lekker en eenvoudig Indonesisch gerecht.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
rijst
▢
300
gram
sperziebonen
▢
2
eetlepels
Conimex Wok Olie
▢
1
bakje
Conimex Boemboe Sajoer Boontjes à 95 g
▢
250
gram
nasi groentepakket
▢
250
gram
hamblokjes
▢
1
bakje
Conimex Boemboe Nasi Goreng à 95 g
Instructies
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon.
Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperziebonen 3 min.
Voeg de boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml heet water toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 min.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 el wok olie toe en roerbak de nasigroenten 5 min. Voeg de hamblokjes toe en wok 1 min. mee.
Voeg de boemboe Nasi Goreng en 100 ml water toe en roerbak nog 3 min.
Schep de rijst erdoor en wok 3 min. alles bij elkaar.
Schep de Nasi Goreng en de Sajoer boontjes op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
SERVEERTIP
Maak je
Nasi Goreng met Sajoer Boontjes
lekker knapperig met Conimex Kroepoek Bali en Conimex Gebakken Uitjes.
VARIATIES
Het is ook lekker om de sperziebonen te vervangen voor 2 zoete puntpaprika's en 100 gram knapperige sugar snaps.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Azië