Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Goreng Slamatan van Hetty van Es
nasi anders
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
Ingrediënten
▢
1
kip
jonge vette
▢
1
teentje
knoflook
▢
750
gram
rijst
droog kokende
▢
sambal
naar smaak
▢
zout
▢
stukje
trassi
▢
peper
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
theelepel
foelie
▢
½
theelepel
djinten
▢
3
kruidnagelen
á 4
▢
2
theelepel
asem
of 2 theel. azijn,
▢
olie
▢
2
eieren
▢
4
uien
Instructies
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
Wrijf de uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar en djinten fijn in de vijzel.
Klop de eieren los.
Kook de kip in 1½ à 2 liter water gaar met zout, peper, foelie en de kruidnagelen.
Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes en laat het uitlekken.
Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon.
Gebruik net zoveel bouillon als dat U de rijst met water kookt.
Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en gereed houden.
Fruit het fijngewreven kruidenmengsel in wat olie, voeg dan de asem en de losgeklopte eieren erbij.
Roer alles goed door elkaar en voeg er als laatste de droge rijst aan toe.
Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed roeren.
Dien het op in een diepe schaal en garneer het met plakjes komkommer en plakjes hardgekookt ei.
Serveren met wat atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië