Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, koude boterstukjes en een snufje zout in een kom.
Wrijf de boter door de bloem met je vingers tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Voeg het koude water en de azijn toe aan het mengsel en kneed het snel tot een deeg.
Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 0,5 cm dikte.
Snijd het deeg in lange repen van ongeveer 1 cm breedte.
Klop het ei los in een kommetje.
Bestrijk de repen deeg met het losgeklopte ei.
Leg de repen deeg op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de zoute stengels afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de zoute stengels als snack bij een borrel, of combineer ze met een dipsaus voor extra smaak.Wijnadvies:Deze zoute stengels zijn heerlijk als snack bij een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.