Maal de egusi pitten of pompoenpitten in een keukenmachine gedurende 30-40 seconden tot een fijn poeder.
Zet apart.
Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten.
Voeg het runderstoofvlees toe en bak het 3-5 minuten aan tot de buitenkant mooi bruin is.
Pureer de tomaten, ui en chilipepers in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg dit tomatenmengsel toe aan het stoofvlees, zet het vuur lager en plaats het deksel op de pan.
Laat 40-50 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, water en garnalen toe.
Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de spinazie en de gemalen egusi pitten toe.
Laat nog 10 minuten sudderen tot de spinazie is geslonken en de stoofpot goed is ingedikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de egusi stoofpot met gestoomde rijst of fufu voor een authentieke Nigeriaanse maaltijd.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Shiraz past goed bij de kruidige en rijke smaken van dit gerecht.