1kiloverse garnalenschoongemaakt en darmkanaal verwijderd
2grotetomatengehalveerd
2groene chilipepertjeszonder zaadjes
3eltomatenpuree
350mlwater
500grverse spinaziegesneden
600grtomatensauspassata
675grrunderstoofvleesin blokjes
1kleineuiin vieren gesneden
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Maal de egusi- of pompoenpitten in een keukenmachine tot een poederige substantie en zet apart.
Verwarm de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak het rundvlees 3-5 minuten tot het aan de buitenkant bruin is.
Pureer de tomaten, ui en chilipepers in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Voeg het tomatenmengsel toe aan het vlees, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 40-50 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, water en garnalen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de spinazie en de gemalen pitten toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes doorkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met gestoomde rijst of fufu voor een authentieke Afrikaanse ervaring.Wijnadvies: Combineer met een kruidige Shiraz of gekoelde rosé voor een uitgebalanceerde smaakbeleving.