Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Njoe Joek Doe Kow Tsjow Mie Foen
mihoen met rundvlees en boontjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wadjan
Ingrediënten
▢
250
gram
mihoen
▢
400
gram
rundvlees
mager
▢
400
gram
sperzieboontjes
dunne
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
sesamolie
▢
1
teen
knoflook
ragfijn gehakt
▢
1½
dl
runderbouillon
▢
½
theelepel
gemberwortel
geraspte
▢
1
mespunt
zout
▢
2
eetlepel(s)
lichte sojasaus
Instructies
Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking, laten uitlekken en snijden in stukjes van 5 tot 7 cm.
Snij het vlees (kogelbiefstuk, entrecote zonder vetrand) in reepjes.
Snij de boontjes in stukjes van 5 cm.
Verhit beide oliesoorten in een wadjan.
Bak de boontjes al omscheppend voor 2 min. en schep ze daarna uit de wadjan, laat ze boven de wadjan even uitdruipen en houd ze daarna warm.
Fruit in de overgebleven olie de knoflook en gemberwortel gedurende 30 sec.
Voeg de reepjes vlees toe en laat deze onder voortdurend omscheppen bakken totdat het vlees zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren.
Schuif het vlees naar een zijde van de wadjan en voeg bouillon, zout en sojasaus toe. Roer alles goed door.
Schep de mihoen door het vocht en laat alles 1 tot 2 min. heel zachtjes koken.
Schep vervolgens het vlees en daarna de boontjes erdoor. Laat alles door en door warm worden.
Serveer het gerecht op voorverwarmde borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van rundvlees kan ook lamsvlees of geitevlees gebruikt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië