Njoe Joek Doe Kow Tsjow Mie Foen

mihoen met rundvlees en boontjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen
  • 400 gram rundvlees mager
  • 400 gram sperzieboontjes dunne
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 teen knoflook ragfijn gehakt
  • dl runderbouillon
  • ½ theelepel gemberwortel geraspte
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepel(s) lichte sojasaus

Instructies

  • Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking, laten uitlekken en snijden in stukjes van 5 tot 7 cm.
  • Snij het vlees (kogelbiefstuk, entrecote zonder vetrand) in reepjes.
  • Snij de boontjes in stukjes van 5 cm.
  • Verhit beide oliesoorten in een wadjan.
  • Bak de boontjes al omscheppend voor 2 min. en schep ze daarna uit de wadjan, laat ze boven de wadjan even uitdruipen en houd ze daarna warm.
  • Fruit in de overgebleven olie de knoflook en gemberwortel gedurende 30 sec.
  • Voeg de reepjes vlees toe en laat deze onder voortdurend omscheppen bakken totdat het vlees zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren.
  • Schuif het vlees naar een zijde van de wadjan en voeg bouillon, zout en sojasaus toe. Roer alles goed door.
  • Schep de mihoen door het vocht en laat alles 1 tot 2 min. heel zachtjes koken.
  • Schep vervolgens het vlees en daarna de boontjes erdoor. Laat alles door en door warm worden.
  • Serveer het gerecht op voorverwarmde borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van rundvlees kan ook lamsvlees of geitevlees gebruikt worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië