Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen met rozijnen en abrikozen
Porties:
22
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
snijplank
beslagkom
handmixer
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
keukenpapier
Ingrediënten
▢
100
g
rozijnen
▢
150
g
gewelde abrikozen
▢
1
zakje
gedroogde gist
ca. 7 gram
▢
500
g
bloem
▢
1
eetlepel(s)
kaneel
▢
1
tl
zout
▢
1
ei
▢
5
dl
lauwe melk
▢
zonnebloemolie
Instructies
Was de rozijnen en laat deze goed uitlekken.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Meng in een beslagkom de bloem met de gist, kaneel en het zout.
Voeg het ei en de melk toe en roer dit met een mixer tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen en de abrikozen aan het beslag toe en roer het beslag nogmaals goed door.
Dek de beslagkom af met een natte, schone theedoek en laat het beslag op een warme plaats een uur rijzen.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
Schep het beslag voorzichtig door.
Doop de ijsschep of de twee lepels in de hete olie, vorm bollen en laat deze voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijk.
Bak de oliebollen in ca. 6 minuten goudbruin en keer ze halverwege.
Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
Haal elke keer de restjes beslag uit de pan en gooi deze weg.
Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier.
Serveer de oliebollen op een mooie schaal.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw