Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oliebollen recept Astrid Veltman
Porties:
25
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
15
gram
gist
▢
1½
dl
water
of melk
▢
25
gram
suiker
▢
1
snufje
zout
▢
1
ei
Instructies
Doe de bloem in een kom.
Verbrokkel de gist en meng hem met het lauwe water of de lauwe melk.
Voeg 1 eetlepel suiker toe.
Maak een kuiltje in de bloem, giet daar het gistmengsel in en voeg er geleidelijk de lauwe melk bij.
Besla het deeg flink met een houten lepel en voeg er het ei bij.
Bedek de kom met een doek en laat het deeg 30 minuten rijzen.
Dompel, om plakken te vermijden, een lepel in vet of olie en schep daarmee het deeg uit de kom.
Bak de bollen in zeer heet frituurvet en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Dien ze op, bestrooid met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw