Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Olijvenpretzels met Bladerdeeg en Zeezout
Deze hartige olijvenpretzels, gemaakt met bladerdeeg en bestrooid met zeezout, zijn de perfecte snack voor bij de borrel of een feestje. Snel en eenvoudig te maken, en altijd een succes!
Porties:
12
stuks
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
snijplank
koksmes
Ingrediënten
▢
200
g
olijven
uitgelekt en fijngehakt
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Peper naar smaak
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
melk
▢
Zeezout
Instructies
met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het dun met het olijvenmengsel.
Snijd het deeg in repen van ongeveer 5 cm bij 24 cm.
Rol de repen voorzichtig op tot dunne rolletjes en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat pretzels van.
Meng de eidooier met de melk en bestrijk de pretzels met dit mengsel.
Bestrooi met grof zeezout.
Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Koude Hapjes
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw
/
Picknick
/
Verjaardag