Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oma's kippe-ragout
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1
soepkip
of 4 kippenbouten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
250
gram
champignons
▢
1
stukje
foelie
▢
1
blokjes
kippenbouillon
▢
1
laurierblaadje
▢
50
gram
boter
▢
3
eetlepel(s)
bloem
▢
scheutje room
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
worcestersaus
of maggi
Instructies
Breng de kip, het laurierblaadje, de foelie en bouillontablet in een pan vol water aan de kook.
Zet het vuur laag en laat pruttelen totdat de kip gaar is.
Haal de kip uit het water en verwijder het vlees met een vork van het bot.
Bak de ui samen met de champignons in wat boter of olie.
Smelt vervolgens een klont boter in een braadpan en schep al roerend de bloem erbij totdat een roux ontstaat.
Haal het laurierblaadje uit de kippenbouillon,
doe alle ingrediënten bij elkaar in de braadpan en blijf roeren totdat de ragout ontstaat.
Voeg eventueel extra bloem toe om te binden.
Een scheutje room erbij en breng op smaak met peper en zout. Wat druppeltjes maggi of worcestershire-saus geven het gerecht iets meer pit.
Je kan het zo eten of pastei bakjes vullen, eet smakelijk..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Voorgerechten