Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
eenpersoons quichevormpjes
Ingrediënten
▢
125
g
bloem
▢
50
g
poedersuiker
▢
zout
▢
100
g
roomboter
koude
▢
2
eierdooiers
▢
4
handsinaasappels
▢
¾
dl
Campari
slijter
▢
75
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
bloem
om te bestuiven
Instructies
In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen.
Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten.
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen.
In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat.
Iets laten afkoelen.
Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken.
Werkvlak bestuiven met wat bloem.
Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede.
Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden.
Iets laten afkoelen.
Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Voedingswaarden
Calories:
635
kcal
|
koolhydraten:
66
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch