Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse biefreepjes uit de wok
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
400
g
biefstuk
▢
versgemalen peper
▢
1
eetlepel
maïzena of bloem
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
1
theelepel
sesamolie of oosterse
▢
roerbakolie
▢
200
g
sperziebonen
▢
zout
▢
200
g
oesterzwammen
▢
4
lente/bosuitjes
▢
2
eetlepels
roerbakolie of zonnebloemolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
gehakte gembersnippers
▢
1½
dl
kippenbouillon
Instructies
Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca. 4 cm lang.
Bestrooi ze met peper en maïzena of bloem.
Roer de ketjap, sherry en sesamolie of roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
Maak de sperziebonen schoon, kook ze 4 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
Borstel de oesterzwammen en snijd ze in reepjes.
Verdeel de lente/bosuitjes met loof in ringetjes.
Houd wat van het loof apart voor de garnering.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen, lente/bosuitjes en geperste teentjes knoflook 1 minuut.
Voeg sperziebonen en gembersnippers toe en bak ze 1 minuut mee.
Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm nog even.
Schep alles uit de pan en houd het even warm.
Maak de pan droog en verhit 1 eetlepel olie.
Roerbak hierin de biefstukreepjes 1-1½ minuut.
Schep het paddestoelenmengsel erbij.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer het gerecht bestrooid met uitjesloof met pandanrijst of basmatirijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van sperziebonen is paksoi of kousenband ook heel lekker.
Voeg eens 2 eetlepels gehakte ongezouten cashewnoten of pistachenoten toe.
Wijnadvies:
Te serveren met een eenvoudige rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur.
Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Cabernet Sauvignon (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters