Oosterse biefreepjes uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel maïzena of bloem
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel sesamolie of oosterse
  • roerbakolie
  • 200 g sperziebonen
  • zout
  • 200 g oesterzwammen
  • 4 lente/bosuitjes
  • 2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte gembersnippers
  • dl kippenbouillon

Instructies

  • Snijd de biefstuk in smalle reepjes van ca. 4 cm lang.
  • Bestrooi ze met peper en maïzena of bloem.
  • Roer de ketjap, sherry en sesamolie of roerbakolie door elkaar en schep het vlees erdoor.
  • Maak de sperziebonen schoon, kook ze 4 minuten in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
  • Borstel de oesterzwammen en snijd ze in reepjes.
  • Verdeel de lente/bosuitjes met loof in ringetjes.
  • Houd wat van het loof apart voor de garnering.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en bak hierin de oesterzwammen, lente/bosuitjes en geperste teentjes knoflook 1 minuut.
  • Voeg sperziebonen en gembersnippers toe en bak ze 1 minuut mee.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en verwarm nog even.
  • Schep alles uit de pan en houd het even warm.
  • Maak de pan droog en verhit 1 eetlepel olie.
  • Roerbak hierin de biefstukreepjes 1-1½ minuut.
  • Schep het paddestoelenmengsel erbij.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer het gerecht bestrooid met uitjesloof met pandanrijst of basmatirijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

  • In plaats van sperziebonen is paksoi of kousenband ook heel lekker.
  • Voeg eens 2 eetlepels gehakte ongezouten cashewnoten of pistachenoten toe.

Wijnadvies:

Te serveren met een eenvoudige rode Bordeaux of Bordeaux Supérieur.
Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Cabernet Sauvignon (16-18ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters