Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse Kipfiletschotel met Zoetzure Saus
Een heerlijke, snel te bereiden kipfiletschotel met Oosterse groenten, zoetzure saus en een verrassende twist van appel en rookworst.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan of wok
Spatel
Ingrediënten
▢
1
kg
kipfilet
in blokjes
▢
1
courgette
in blokjes
▢
1
zakje
Oosterse roerbakgroente
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
100
g
sperziebonen
beetgaar gekookt
▢
2
goudrenetten
geschild en in blokjes
▢
1
eetlepel
oregano
▢
1
eetlepel
chilipoeder
▢
Kipkruiden naar smaak
▢
1
rookworst
in plakjes
▢
1
pot
zoetzure saus
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin en gaar.
Bestrooi de kip met de kipkruiden, oregano en chilipoeder en laat kort intrekken.
Snijd de courgette en knoflook klein.
Kook de sperziebonen beetgaar en giet ze af.
Bak de groenten en knoflook kort mee met de kip tot ze beetgaar zijn.
Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze samen met de blokjes appel toe aan de pan.
Roer alles goed door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Verwarm de zoetzure saus en serveer deze apart of door het gerecht.
Serveer de kipfiletschotel met rijst of gekookte aardappelen en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommer- of koolsalade en een schepje extra zoetzure saus.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoetzure smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.4
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Azië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden