Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst in een zeef en laat het uitstomen.
Verhit een ruime pan of wok en voeg wat plantaardige olie toe.
Bak de spekreepjes samen met de knoflook en sjalotten licht goudbruin.
Haal dit uit de pan en zet apart.
Bak in dezelfde pan de in reepjes gesneden kipfilet om en om gaar.
Voeg de ketjap manis toe en laat kort meesudderen.
Schep de kip uit de pan en zet apart.
Voeg nog wat olie toe aan de pan en verhit goed.
Roerbak de Oosterse groentemix, sambal manis en taugé kort op hoog vuur.
Voeg de kipreepjes, spek en gembersiroop toe aan de groenten en roerbak alles samen nog even.
Doe de uitgestoomde rijst erbij en verwarm het geheel goed terwijl je blijft omscheppen.
Bak ondertussen 4 omeletten van de eieren of bak ze als gebakken eieren.
Schep de nasi in diepe borden, garneer met de omelet en serveer met pindasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer de nasi goreng met krokante gebakken uitjes, emping en stukjes verse komkommer voor extra smaak en textuur.Wijnadvies: Een frisse Pinot Blanc van Jean Rosen combineert uitstekend bij deze pittige schotel.