Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Open vruchtentaart met vier soorten fruit
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vierkante taartvorm,
25 x 25 cm
keukenpapier
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
165
g
witte basterdsuiker
▢
zout
▢
125
g
koude boter
▢
1
ei
M
▢
250
g
pruimen
▢
100
g
blauwe bosbessen
▢
50
g
poedersuiker
▢
1 ½
appel
elstar
▢
1
blik
perziken
halve op sap 410 g
▢
½
theelepel
kaneel
Instructies
Voorbereiden
Boven kom bloem zeven (½ eetlepel bloem apart houden), 150 g basterdsuiker en snufje zout door bloem scheppen.
Boter in klontjes snijden (1 eetlepel boter apart houden) en samen met ei door elkaar mengen.
Deeg met koude handen kneden, en tot een bal vormen en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
Taartvorm invetten met boter, licht bestrooien met ½ eetlepel bloem.
Deeg uitrollen tot lap van 30 cm.
Vorm met deeg bekleden.
Bodem met vork inprikken.
Bodem 25 minuten bakken.
Pruimen wassen met keukenpapier droogdeppen, halveren en pit verwijderen.
Bosbessen wassen, droogdeppen met keukenpapier en 1 eetlepel poedersuiker erdoor scheppen.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in achten verdelen.
Perziken goed laten uitlekken.
Bodem uit de oven nemen en even laten afkoelen.
Bosbessen over ¼ deel van de taart verdelen.
Appels over ¼ van taart verdelen.
Pruimen, met de bolle kant naar onderen over ¼ deel van de taart verdelen.
Ten slotte perziken met bolle kant naar boven over de taart verdelen.
Taart in de oven in 20 minuten goudbruin bakken.
Intussen rest van poedersuiker mengen met kaneel.
Taart uit oven nemen.
Appels, pruimen en perziken bestrooien met kaneelsuiker.
Bosbessen met rest van basterdsuiker bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk