Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Oranje Delight – Chocoladevla met Slagroom en Abrikozen
Deze feestelijke Oranje Delight combineert de romige smaak van chocoladevla met luchtige slagroom en zoete abrikozen. Een eenvoudig maar heerlijk dessert met een Nederlands tintje!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 dessertglazen
Garde
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
125
ml
slagroom
▢
6
el
abrikozenjam
▢
600
ml
chocoladevla
▢
100
g
gewelde abrikozen
Instructies
Klop de slagroom stijf en meng deze met de abrikozenjam.
Verdeel de helft van het slagroommengsel over vier dessertglazen.
Schenk voorzichtig de chocoladevla over de slagroom.
Schep de rest van de slagroom bovenop de vla.
Snijd de gewelde abrikozen in dunne reepjes en verdeel ze over de slagroom.
Serveer direct, eventueel met een prikkertje met de Nederlandse vlag voor een feestelijke uitstraling.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een paar stukjes witte chocolade voor een extra feestelijk effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit romige nagerecht.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Koningsdag