Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Oreo kersentaart
Heeft een beetje de smaak van Schwartzwalder kirsh torte. Je kunt dus als je dit wilt bij de slagroom en de koekjes nog wat kirsh toevoegen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm van 23 cm
vriezer
mixer
Ingrediënten
▢
1,5
pakje
oreo koekjes
▢
150
boter gesmolten
▢
1
pot
kersen
▢
2
el
aardappelzetmeel
▢
100
gram
mascarpone
▢
400
ml
slagroom
▢
vanille extract
▢
80
gram
poedersuiker
▢
1
zakje
vanille suiker
▢
chocolade krullen
Instructies
Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
Meng dit met elkaar en vul er de bodem van de springvorm mee.
Strijk glad en egaal en zet het in de diepvries om uit te harden.
Breng het grootste gedeelte van het kersensap aan de kook.
Houd een beetje achter om te mengen met het zetmeel.
Wanneer het sap kookt meng je het sap met zetmeel erdoor.
Voeg de kersen toe, roer door en schenk dit nu op de oreo bodem.
Zet in de vriezer om af te koelen.
Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanille suiker, poedersuiker en het vanille extract tot een mooie stijve massa.
Verdeel dit over de kersen en strijk glad.
Werk af met chocolade krullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
België