Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ossehaas in Deeg
Een verfijnd hoofdgerecht van ossehaas in krokant bladerdeeg, gevuld met een smakelijke kalfsgehaktvulling, ideaal voor de feestdagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
rusttijd voor het vlees
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
braadslede
mes
pan
Roller
Ingrediënten
Voor het vlees:
▢
600
g
ossehaas
middenstuk
▢
2
eetlepels
olie
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
1,25
dl
droge rode wijn
Voor de vulling:
▢
200
g
mager kalfsgehakt
▢
½
theelepel
mosterd
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
groene peper
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
tijm
▢
30
g
geraspte ui
▢
1
eetlepel
paneermeel
Voor het deeg:
▢
450
g
bladerdeeg
10 plakjes
▢
1
eidooier
▢
2
eetlepels
slagroom
Instructies
Wrijf de ossehaas in met olie en laat deze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Verhit een pan en braad het vlees in 10 minuten rondom aan, regelmatig omkeren (niet inprikken).
Bestrooi het vlees met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
Giet de wijn bij het braadvocht en laat het inkoken tot 2 eetlepels.
Bestrijk de ossehaas hiermee.
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het goed koud worden in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
Strijk 1/4 deel van de vulling in het midden van het deeg.
Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
Rol het deeg om het vlees en leg het met de naad naar beneden in een braadslede.
Snijd reepjes uit het resterende deeg en leg ze over de bovenkant van het vlees.
Klop de eidooier los met de slagroom en bestrijk het deeg hiermee.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 40-50 minuten, of tot het goudbruin is.
Laat het voor het aansnijden 10 minuten rusten.
Serveer de ossehaas in deeg met
honing-tijmsaus
.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn, zoals
Château Neuf du Pape
of een
Bordeaux
, die goed past bij de rijke smaken van het vlees en de kruiden.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
600
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst